неділю, 3 грудня 2017 р.

3 грудня 1877 р. народився творець географічної науки в Україні СТЕПАН РУДНИЦЬКИЙ

3 грудня 1877 року народився творець географічної науки в Україні, визначний український географ і картограф, засновник і директор Українського науково-дослідного інституту географії і картографії, вчений, який заклав фундамент географічної науки в Україні, розробив українську географічну термінологію Степан Рудницький.

Степан Львович Рудницький (3 грудня 1877, Перемишль, Австро-Угорщина — 3 листопада 1937, урочище Сандармох, Карельська АССР) —  академік ВУАН. 1908 — професор кафедри географії Львівського університету. 1908–1919  рр. — період праці Степана Рудницького на посаді приват-доцента на  філософському факультеті Львівського університету. Вчений викладає загальну географію українською мовою, активно розробляє основи географії України. Найголовнішою подією в житті вченого і в українській географії цього періоду стало написання і публікація двотомної праці «Коротка географія України» (1910 і 1914 pp.).



1 коментар:

  1. ще зі школи дуже любив географію і навіть поступав у Львівський державний Універститет на географічрний факультет. Так трапилось,що виїхав на Дале- кий Схід з доужиною і там навчався вже на юридичному факультеті,а закін чив правничий факультет Львівського університету!!!

    ВідповістиВидалити