неділю, 1 вересня 2019 р.

УКРАЇНА та ПОЛЬЩА. Місця національної пам'яті. Світлини

19 УКРАЇНСЬКИХ пам'ятників зазнали актів вандалізму та руйнувань у Польщі з 2014 р. Почалося все 20 квітня 2014 р. із с. Молодичі Ярославського повіту. На УКРАЇНСЬКОМУ греко-католицькому цвинтарі злочинці обмалювали червоною фарбою пам'ятник українській громаді та воїнам УПА. Символічна дата. В березні 2014 р. московити окупували УКРАЇНСЬКИЙ КРИМ, а вже в квітні на теренах Польщі - руйнація УКРАЇНСЬКИХ могил.




Зруйнований пам’ятник на могилі вояків УПА в с. Верхрата Любачівського повіту Підкарпатського воєводства. 9 жовтня 2016 р., українська меншина с. Верхрата Любачівського повіту Підкарпатського воєводства виявила акт вандалізму, скоєний на сільському кладовищі. Того ж дня голова Об’єднання українців Польщі Петро Тима повідомив, що невідомі повністю знищили пам’ятник на братській могилі 13 вояків УПА, що розташований на кладовищі с. Верхрата.





26 квітня 2017 р., поляки розібрали на кладовищі села Грушовичі поблизу Перемишля надгробний пам’ятник воякам УПА, який до цього вже плюндрували вандали.


Львів. Личаківський цвинтар. Відновлений польський військовий цвинтар (з Вікіпедії)


Немає коментарів:

Дописати коментар