суботу, 30 вересня 2017 р.

Назва "Україна" в Атласі Гійома Рейналя (1780 р.)



1780 р. Рігобер Бонн (Rigobert Bonne; 1727-1795), французький картограф, видає мапу  "L'Asie". Карта поміщена в атласі «Atlas de toutes les parties connues du Globe Terrestre» (Атлас всіх відомих частин земної кулі. Женева, 1780) відомого французького історика Гійома Рейналя (Guillaume-Thomas; 1713-1796). Вся Правобережна Україна (включаючи й Західну Україну) позначена як UКRAЇNE (Україна).
В атласі поміщено карту території Східної частини Римської імперії теж авторства Рігобера Бонна. На мапі напис – UСRAЇNE (Україна). Напис міститься північніше Києва й охоплює Правобережжя та Лівобережжя. Серед українських історико-географічних регіонів – Поділля та Волинь, між Бугом та Дніпром – древляни. Показано присутність хазар в Криму і прибережних регіонах. Каспійське море позначене, як було заведено в цей час, як Хазарське море.
1773 р. Рігобер Бонн змінив Жака-Ніколаса Белліна на посаді Королівського картографа у відділі гідрографії картографічного бюро французького флоту. На цій посаді Р. Бонн створив найдетальніші карти свого часу.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар