понеділок, 13 березня 2023 р.

Патріарх УГКЦ Любомир Гузар був за спільне Євхаристійне служіння з ПРАВОСЛАВНИМИ

Блаженніший Любомир Гузар був чи не єдиною постаттю в Україні, що стала визнаним авторитетом для християн різних конфесій, євреїв та мусульман і людей, що не зараховують себе до жодної релігії. Надзвичайно важливим внеском Блаженнішого Любомира Гузара є те, що він переніс осідок УГКЦ зі Львова до Києва. Він завжди казав, що наша Церква виходить із купелі Дніпра Славутича, що вона є Київською церквою. Любомир Гузар, очоливши УГКЦ, повернув титул "патріарх", і став основоположником нової, модернізованої УГКЦ (під грифом "католицького православ'я"). Любомир Гузар та його оточення проводили реформи, рятували церкву то від московізації, то від латинізації, утвердженій "все ще впливовим і численним чернечим утворенням в УГКЦ - орденом отців Василіан".

«Блаженніший Любомир Гузар та Єпископ Івано-Франківський Софрон Мудрий на одному із засідань Папських синодів запропонували покрокову наближати єдність Церкви й дозволити спільне Євхаристійне служіння з ПРАВОСЛАВНИМИ. Ця їхня пропозиція не знайшла позитивного відгуку серед учасників Синоду» – отець Юстин Бойко.

 
18 років Папа Римський Іван Павло II не визнавав свячення Любомира Гузара!!!
2 квітня 1977 р. Любомир Гузар був висвячений Патріархом Йосифом Сліпим на єпископа. Патріарх був рішучою людиною і Великим Українцем і ніколи перед Ватиканом не прогинався!!! Це сталося в монастирі в м. Кастель-Гандольфо, що поблизу Рима. Ватикан (з 1978 р. Папою Римським був Іван Павло II) НЕ ВИЗНАВ це свячення майже 20 років!!! Єпископ Дзівіш, один з найближчих до Войтили єпископів ще з часів Польщі і який мав на Папу великий вплив, був затятим українофобом і робив все щоби не давати розвинутись УГКЦ.
Свячення офіційно були визнані майже через 20 років. 2 квітня 1996 р. єпископа Любомира Гузара було призначено на Екзарха Києво-Вишгородського екзархату з титулярним престолом Ніси Ликійської.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар