суботу, 3 грудня 2022 р.

Чорна пантера це —леопард або ягуар, що представляють собою генетичний різновид забарвлення 

 Чорна пантера — назва темнозабарвлених особин ряду видів великих кішок, що представляють собою генетичний різновид забарвлення — прояв меланізму. Чорна пантера не є самостійним видом. Найчастіше, це леопард або ягуар.

Леопард, пантера леопард, пантера, пардус, пард, або пантера плямиста (Panthera pardus) — великий ссавець ряду хижих родини котових (Felidae). Типовий вид роду пантера (Panthera) та підродини пантерових (Pantherinae), один з 5-ти сучасних видів «великих котів». Область розповсюдження леопарда ширше за ареал будь-якого іншого представника родини котячих, крім домашньої кішки. Він населяє велику частину Африки (крім Сахари), Передню Азію, Закавказзя, Пакистан, Індію, Китай, Індонезію, острови Ява, Занзібар (підвид вимер) і Шрі-Ланка. Колись цей звір був поширений і в Європі, але вимер там до кінця плейстоцену (10 000 років тому).

Ягуар, пантера ягуар (Panthera onca) — третій за розмірами у світі та найбільший та найсильніший представник родини котячих у Новому світі. Зовнішньо схожий на леопарда, проте за екологічними характеристиками скоріше нагадує тигра. Має надзвичайно потужний укус, навіть у порівнянні з іншими великими кішками.Ареал ягуара тягнеться від центральної Америки до боліт і сельви Мату Гросу, а також півночі Аргентини. Найкрупніші ягуари мешкають в бразильському штаті Мату-Гросу.

Чорна пантера (ягуар)

Чорна пантера (леопард)


Немає коментарів:

Дописати коментар