вівторок, 4 лютого 2020 р.

Наші птахи. Снігурі та синиці

Снігурі та синиці – види птахів, яких жителі міст можуть побачити тільки в холодну пору року.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/interesting/kudi-sinitsi-i-sniguri-vidlitajut-lita-687744.html
Снігурі та синиці – види птахів, яких жителі міст можуть побачити тільки в холодну пору року.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/interesting/kudi-sinitsi-i-sniguri-vidlitajut-lita-687744.html
Снігурі та синиці – види птахів, яких жителі міст можуть побачити тільки в холодну пору року.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/interesting/kudi-sinitsi-i-sniguri-vidlitajut-lita-687744.html
Снігурі та синиці – види птахів, яких жителі міст можуть побачити тільки в холодну пору року. Вони не є перелітними птахами і переселяються ближче до людей тільки на час зими, до того ж якщо вона видалася досить холодною. Пояснюють це браком їжі в лісах. Червоногруді красені ще у 1980–х були одним iз символів зими та новорічних шкільних канікул. Снігурі ставали окрасою кожної другої новорічної поштівки, які по 5 копійок продавалися в кіосках «Союздрук». Куди ж поділися снігурі? Снігурі є, але в лісі. У нас зими пішли «європейські» — плюсова температура, снігу немає. Зараз поки немає умов для того, щоб снігурі поприлітали у міста. Треба врахувати, що снігурі мають вдосталь корму в лісі. Лише під час холодної зими, коли ягоди закінчуються, снігур може перебратися до міста. Так що снігурів немає, бо немає нормальної зими.

Снігур звичайний (євразійський) (Pyrrhula
Снігурі та синиці – види птахів, яких жителі міст можуть побачити тільки в холодну пору року.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/interesting/kudi-sinitsi-i-sniguri-vidlitajut-lita-687744.html
pyrrhula). Рід – Снігур (Pyrrhula).
Родина – В’юркові (Fringillidae). Ряд – Горобцеподібні (Passeriformes). В Україні осілий, перелітний, зимуючий. Гніздиться в Карпатах та Поліссі; мігрує і зимує на всій території.
Довжина тіла – 15 cм. Розмах крил – 25 см. Вага – 32 г. Тривалість життя – до 4 років. Оперення самця досить колоритне. Нижня частина тіла яскраво-червона, спинка сіра, хвіст чорний, є білі ділянки під та над хвостом, а крила чорні з білими смугами. Голова прикрашена чорною шапочкою. Дзьоб короткий, широкий, з гострими ріжучими краями. Очі маленькі, темні та дуже рухомі. Три пальці на лапах звернені вперед, один – назад. Самиці забарвлені простіше – в їх оперенні червоний колір заміщений коричнувато-сірим. Так само забарвлені і молоді птахи, тільки у них немає чорної шапочки.
Синиця велика (Parus major) — невеликий птах родини синицевих. В Україні звичайний осілий вид.  Народні назви: зінзівер, синиця-коник, сикора. Переважно вони є кочівними пташками, адже з настанням холодів вони перебираються з лісів ближче до людини. У зимовий час їжі в лісі стає зовсім мало, тому птахи перебираються до людей в надії знайти щось їстівне і таким чином забезпечити собі «ситу зиму. Перелітними птахами синиці не є, оскільки до холоду вони не особливо чутливі.

1 коментар: