пʼятницю, 2 червня 2017 р.

ДО УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКОГО ПОРОЗУМІННЯ?


Вересень  1939 р. Друга світова війна. Війну  розпочали більшовики (московити), німці, поляки та мадяри.  Польське військо оточене біля українського м. Ярослав.
Набої в польського війська закінчилися. В батальйоні 70 % українців. Німецькі фашисти питають: "Хто українець?". Хлопці-українці вийшли. Німецький офіцер, що, мабуть, добре знав історію, сказав: " Над вами поляки знущалися протягом віків, тож маєте можливість помститися". І роздав автомати. Однак, жоден український воїн на це не пішов. (зі спогадів мого діда Соболя Олега, уродженця с. Улазів, Любачівщина, вояка Війська Польського з 1938 р.). Після цього він і всі українці з батальйону потрапили у концтабори (до 1944 р. були там). Але ніхто поляка не застрелив!!! Тому що це були їхні побратими! Схаменіться тепер польські шовіністи!!!

Історична довідка. Ще 26 січня 1934 р. в Берліні було підписано "Декларацію про невикористання сили між Польщею та Німеччиною". Такий собі польський варіант відомого пакту «Молотов – Ріббентроп». Ставши союзниками Німеччини, Польща брала участь в розчленуванні Чехословаччини й окупувала та анексувала чеську Тєшинську область. Про це нинішні польські "антифашисти" не люблять  згадувати. Також Польща в союзі з фашистською Угорщиною взяла участь у знищенні весною 1939 р. Карпатської України. За цей негідний вчинок щодо українського народу поляки й досі прощення не попросили.

Соболь (Сабаль) Олег, уродженць с. Улазів, Любачівщина, вояк Війська Польського з 1938 р.

1 коментар:

  1. Просто.У Польщі передвоєнній,комуністичній чи зараз більшість населеня так налаштоване прти україни.А партія ПіС на антиукаїнській пропаганді,виграла вибори.

    ВідповістиВидалити