суботу, 30 травня 2020 р.

Чим відрізняється гепард від леопарда?





Гепард і Леопард є представниками родини котячих. Незважаючи на істотні відмінності, мають багато спільного. Тому люди часом  часто плутають цих диких кішок. Найвидиміші ознаками подібності є схожа статура і однакове забарвлення. Жовта шерсть з чорними плямами - «візитна картка» як леопарда, так і гепарда.


Гепарди мешкають у Африці, а також у Індії, Передній та Середній Азії. Леопард населяє велику частину Африки (крім Сахари), Передню Азію, Закавказзя, Пакистан, Індію, Китай, Індонезію, острови Ява і Шрі-Ланка.

Леопард
. Його головною їжею є великі рогаті тварини, наприклад, козулі, олені, антилопи. Полювання відбувається «засадним» методом. Як правило, леопард забирається на дерево і там довгий час очікує проходу підходящої жертви. Як тільки антилопа або олень порівняються з деревом, леопард граціозним стрибком падає зверху. Леопарди полюють поодинці. Для більшої скритності воліють робити це в темний час доби.
Гепард. Якщо придивитися, то відразу стане помітна велика «спортивність» гепарда на фоні леопарда. У нього більш довгі лапи і сухорлява фігура. Зустріти вгодованого гепарда практично неможливо, тому що полює він не із засідки, а влаштовуючи погоню. Втекти від гепарда надзвичайно складно. Гепард розвиваває швидкість до 115 км / год, тому швидко наздоганяє будь-яку жертву.
На відміну від леопарда, гепард полює вдень. Він влаштовує короткі, але ефективні погоні за газелями, телятами і навіть зайцями. Спійману
здобич гепард не приховує і, тим більше, не затягує на дерева. Ще однією характерною відміну від леопарда є полювання зграями. Гепарди - стайні тварини і полюють теж разом. І, нарешті, якщо добре придивитися, то можна розгледіти відмінності навіть у характерному малюнку на шерсті цих двох хижаків. Чорні плями гепарда є дійсно плямами. Леопард ж володіє візерунком, що складається з «розеток». Однак ця обставина малопомітна,якщо дивитися на тварин здалеку, що і робить їх в очах багатьох дуже схожими.



Немає коментарів:

Дописати коментар